Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2017-2021
15828
post-template-default,single,single-post,postid-15828,single-format-standard,bridge-core-3.0,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16122

Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2017-2021

A la Llei 18/2009, de salut pública, es preveu l’elaboració i el desenvolupament del Pla de seguretat alimentària de Catalunya i s’estableixen les característiques i els continguts principals a què s’ha d’ajustar. L’elaboració i el seguiment d’aquest Pla és una de les funcions de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.
El Pla de seguretat alimentària de Catalunya ha de ser l’instrument indicatiu i el marc de referència de l’Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya per a totes les accions públiques en aquesta matèria. El Pla té una vigència de cinc anys i comprèn les línies directives de les actuacions que s’implementaran per assolir els seus objectius.
Partint de la definició de la missió i dels objectius a què està orientat, el Pla s’ha d’estructurar en diversos àmbits dins de dos blocs fonamentals: l’anàlisi del risc i la millora de la cooperació, i l’eficiència i la coordinació. A cada un dels àmbits previstos s’han de definir els objectius específics i els objectius operacionals, així com les intervencions que s’implementaran per assolir-los. Per a cada objectiu s’ha de definir un termini de referència, així com els indicadors i els criteris que s’utilitzaran en el seu seguiment i la seva avaluació. Es formulen objectius específics amb un horitzó temporal de 10 anys i objectius operacionals amb un horitzó temporal de 5 anys, tot i que es preveu fer un seguiment anual de l’evolució en cada àmbit.

El Pla ha de ser aprovat pel Govern de la Generalitat.